Ruby van Zwoll

Toen ik een jaar of 20 was ging ik zelf in therapie.

Tegen de tijd dat ik daarmee klaar was wist ik het: dit ga ik ook doen. Ik had zelf ervaren hoe het is om ontzettend vast te zitten en er zelf niet uit te kunnen komen. Ik had ook ervaren dat een therapeut je daadwerkelijk kan helpen om weer op de rit te komen waarna je zelf weer verder kunt.

Dit wilde ik ook kunnen betekenen voor andere mensen in soortgelijke situaties.

Eerst heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) gedaan waarna ik 10 jaar werkzaam ben geweest op verschillende plekken in de hulpverlening in Amsterdam.

Omdat mijn eigen zoektocht naar persoonlijke groei en geluk mij een andere richting op bracht deed ik in 2013 een opleiding tot Yogadocent en sindsdien heb ik op verschillende plekken yogales gegeven, terwijl ik ondertussen parttime werkzaam bleef in de hulpverlening.

In 2018 kwam ik per toeval in aanraking met ACT als therapievorm en hierin kwam alles voor mij bij elkaar. In ACT vond ik alles terug wat ik had gevonden in mijn speurtocht naar de kunst van het leven en naar antwoorden op de vraag "hoe kun je als mens gelukkig zijn?"; vertaald naar een concrete therapie.

Met passie werk ik met deze vorm van therapie omdat ik merk dat ik hiermee daadwerkelijk iets bereik met mijn cliënten.

Binnen mijn werk bij Jellinek verslavingszorg kon ik aan de slag als ACT behandelaar. Vanuit mijn enthousiasme begon ik in 2020 met een opleiding specifiek tot ACT therapeut. Inmiddels is deze afgerond en heb ik een eigen praktijk in coaching en therapie op basis van ACT.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in mijn praktijk en een stukje met je mee te wandelen op je reis.

Neem contact op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.