ACT

Wil je graag anders omgaan met lastige gedachten en vervelende gevoelens, maar weet je niet hoe?

Iedereen kan wel eens een steuntje in de rug gebruiken om weer op een ander spoor te komen.

Ik werk met Acceptance and Commitment Therapy (ACT), wat een bewezen effectieve methode is om te leren omgaan met vervelende gedachten en gevoelens. Vaak zijn het niet zo zeer de gevoelens en gedachten zelf die een probleem vormen, maar de manier waarop we ermee omgaan. Bijvoorbeeld door ze weg te willen duwen, te ontkennen of te doen alsof ze er niet zijn. Onbedoeld maken we hiermee de problemen alleen maar groter. We hebben vaak ook niet geleerd hoe we dan wel met deze gevoelens en gedachten moeten omgaan. Gelukkig kan het ook anders!

Met behulp van concrete oefeningen en begeleiding van de therapeut leer je je anders te verhouden tot je gevoelens en gedachten, waardoor je je lichter en vrijer voelt.

Daarnaast is ACT een actieve therapie waarbij je zelf in beweging zult komen. We gaan samen onderzoeken wat voor jou het leven waardevol maakt en je gaat hierin concrete stappen zetten.

Doordat je je leven meer gaat invullen zoals jij dat belangrijk vind en beter kunt omgaan met lastige gedachten en emoties, ervaar je het leven als rijker en lichter en voel je over het geheel vrijer en gelukkiger.

Naast ACT maak ik gebruik van technieken als voice dialogue, lichaamswerk, yoga en mindful exposure.