Is ACT geschikt voor mij?

ACT is een transdiagnostisch behandelmodel. Dit wil zeggen dat je niet een specifieke diagnose hoeft te hebben om baat te hebben bij een ACT traject. Omdat ACT werkt met principes van universele menselijke gedragingen, is zij behulpzaam in eigenlijk iedere situatie waarin je het gevoel hebt "vast te lopen".

Voorbeelden zijn:

Stress/burn-out, angst en dwangklachten, trauma, depressie, verslaving, chronische pijn.

Ook als jouw specifieke klacht hier niet bij staat, is het goed mogelijk dat ACT iets voor jou kan betekenen. Neem bij vragen gerust contact op via de button onderaan deze pagina.

Het kan voorkomen dat bij het kennismakingsgesprek of de intake blijkt dat jouw problematiek dusdanig is, dat ik het belangrijk vind om samen te werken met een psychiater en/of huisarts. Dit zal altijd gebeuren in overleg en na toestemming van jou.

Ook kan het zo zijn, bijvoorbeeld in het geval van trauma, dat aanvullende behandeling nodig is, zoals EMDR sessies bij een GZ-psycholoog. De ervaring leert dat dit prima samen kan gaan naast een ACT behandeling, zo lang alle betrokkenen goed op elkaar afgestemd zijn.

Samengevat is ACT toepasbaar in veel verschillende situaties waarbij je het gevoel hebt vast te lopen.

Als je vragen hebt of twijfelt of ACT iets zou kunnen zijn voor jou, neem dan contact op via de button onderaan deze pagina.